Skip to main content

Mammaträning Växjö – bebis välkommen!


Mammaträning med bebis!

Anpassad träning för dig som gått igenom graviditet och förlossning – Mammaträning Växjö.

Det sker många förändringar i kroppen under och efter en graviditet som kan göra dig osäker på hur och när du ska träna. Vi är gravida under en lång tid, och behöver därför ge kroppen lite tid att successivt bygga upp sin styrka igen.

Träningspassen består av funktionell styrketräning med kroppsvikt och redskap för att bygga upp en stark kropp för vardagen. Vi utför både lite enklare och mer komplicerade övningar, men alltid med fokus på teknik och ett kontrollerat utförande. Fokus ligger extra mycket på träning för bål och bäckenbotten genom styrkeövningar, andningsövningar, rörlighet och stretchning.

Träningen anpassas efter din nivå, oavsett om du inte tränat alls innan eller om du är van vid styrketräning eller liknande träning. Alla övningar och vikter anpassas efter där du är idag, och så jobbar vi mot en successiv ökad belastning över tid.

För dig som vill fortsätta träna efter avslutad kurs finns alltid möjlighet att vara med i fortsättningsgrupp, och du har en bra grund för att även delta i en av mina styrkegrupper.

Du ska ha gjort din efterkontroll hos barnmorska innan du börjar träna, och jag rekommenderar träning tidigast ca 8 veckor efter din förlossning. Givetvis är din bebis välkommen att följa med.

Coach C utövar mammaträning i Växjö med sin bebis Olle.
Vanliga frågor och svar
 • Kan jag delta i grupp “ny” även fast jag fick barn för 6-12 månader sedan?

  Ja absolut! Om du ej kommit igång med träningen efter graviditet och förlossning så passar denna grupp dig oavsett hur lång tid det har gått efter.

 • Hur länge ska jag vänta tills jag börjar med träningen efter förlossning?
  Detta är väldigt individuellt och många faktorer spelar in, exempel hur mycket du tränade innan och under graviditet, hur förlossningen gick, hur kroppen mår osv. Generellt brukar jag rekommendera att du startar när du fått klartecken på efterkontrollen – men du känner din kropp bäst.
 • Kan jag ta med vagnen in?
  Det går fint! Vi har massor med yta så ta med dig precis det som du och din bebis behöver.
 • Hur stora är grupperna?
  Vi är max 12 personer i varje grupp.
 • Hur betalar jag?
  Betalning sker via faktura (qliro) eller kort vid betalning. Du debiteras inte direkt utan jag måste först godkänna betalningen, så vill du ha någon speciell information på kvittot eller liknande, skriv detta i kommentarsfältet. Vill du betala via epassi, kontakta mig så lägger jag till dig manuellt.

Se mina grupper
Mammaträning